De politiske juvelerer kvaser perler

images4.jpg

Ikke at jeg som sådan sympatiser med mennesker der blot bemægtiger sig andres ejendom, uanset de indviklede for- og baghold. Derfor ikke hele min forståelse for Ungdomshuset som projekt eller hvad det nu var.
Men jeg hylder forskelligheden, og det for fuld blæs! Jeg har været stolt af at være fra et land, hvor forskelligheden var til at finde især i hovedstanden, men såmænd også i Århus.
Men som min gode ven, Brian, fra længere oppe ad bakken, måtte skrive i sin blog da Ungdomshuset blev revet ned: ”Danmark er blevet frarøvet en vigtig perle i folkekulturen”.
Han har ret, Brian. Og ikke kun denne perle mangler i kæden af folkekultur som nu engang er smukkest, når den består at varierede former og farver.
For torskehovederne er nu også er i gang med at (s)polerer endnu en spids perle, Christiania. Tilbage vil vi få et samfund med glatpolerede spidsborgere der samlet skal udgøre én perle og danne flokkultur. Formet og pudset i kedsomhedens konformitet.
“Vi hylder mangfoldigheden og liberalismen”, proklamerer de politiske juvelerer, og drager til Malmø for at studerer skyskraber.
”Vi vil også have skyskraber og være anderledes”, råber de ud over byerne, som de forvalter som resultatorienterede kontraktansatte der skal tjene point til næste karrieretrin. Glemt har de, at opfattelsen af at være i et land af anderledes havde vi andre, inden de kvaste perlerne; Ungdomshuset, Christiania – og såmænd Huset i Århus.

Reklamer

Om born2b

Bor i Risskov
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s