Jeg bor i Ghetto Risskov

Billede af Ghetto Risskov

I Århus har man for en tid siden, besluttet af børnene på Nordgårdsskolen skal flyttes til andre skoler i kommunen. I bl.a. forsøg på at lave integration og en mangfoldighed af befolkningen skal børnene nu gå på andre skoler.

Integration er i orden, ja ligefrem et ord helt på højde med ordret kultur. Langt de fleste kan gå ind for det. Og mange går også ind for, at der skal gøres noget ved netop bydelene og skolerne – altså der hvor for mange indvandre og fremmedsprogede er samlet. Man frygter jo i integrationens hellige navn, at de ikke bliver en del af – os andre. At de forbliver anderledes og i ghettoen som en lukket del i samfundet.

Men bortset fra om sommeren, hvor mange fra Vest-ghettoen kommer til Risskov for at bade og opleve stranden, så er der også et lukket samfund her. I den forstand at her bor danskere der, groft sagt, kun er gammeldanskere. En Ghetto Risskov. Ganske mange beboer her ser ud til at have en god økonomi, og kunne nok betegnes som den øvre del af middelklassen og derover. Søde gode samfundsborger, der er glade for at bo her, og sender deres unger i folkeskolerne heromkring. Intet ondt i det, bortset fra at det er svært at blive integreret med forskelligheden – f.eks. dem ude i Vest-ghettoen.

Derfor kunne man jo i en form for ligevægt, også lukke skolen i Risskov. Her går alt for ensartede børn fra meget enslignede hjem. På mange måder er det endnu værre i Risskov end i Gellerup. For i Gellerup er menneskerne jo vidt forskellige. Fra en myade af kulturer og religioner – med en mangel på det gammeldags danske. Det kunne børnene fra Ghetto Risskov nok bruge, så de kunne blive integreret i den nye danskhed af forskellighed. Så afsted i busser med dem!

Ghettoer er jo mere og flere end blot der, hvor nydanskere og mindre bemidlede bor. Hvis integration og mangfoldighed skal blive til en forskellighed der kan ses over hækken, skal der mere til end blot at lukke skoler i Vestbyen. Der skal en grundlæggende politisk ændring til. Hvor bolig, uddannelses- og socialpolitik på en ny vis integreres.

Næste grunde der sælges i Risskov bør udstykkes til lejerboliger, og noget af Gellerup skal rives ned og sælges til ejerboliger.
Indtil da bor jeg i Ghetto Risskov.

To piger fra Vest-ghettoen i Risskov Ghetto.

Reklamer

Om born2b

Bor i Risskov
Dette indlæg blev udgivet i Blog, Politik og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Jeg bor i Ghetto Risskov

  1. amerikaneren siger:

    Jeg kan faktisk husk en dag der en “oppe fra bakken” af Vest ghettoen lavet indbrud og truede ejeren med en køkken knive. Det skete på vejen kayakklubben er ved.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s