Forskel på is, kager og kvinder

Måske mødte de hinanden forleden....

Måske mødte de hinanden forleden….

Når mænd bliver ældre, forandre de så smag og interesse?

Det er stort set stadig de samme temaer der vækker liv i mit bryst, her hvor jeg netop er trådt over mit livs ækvator. Is, kager og kvinder er stadig mine livretter, uden nødvendigvis altid i nævnte rækkefølge.

De to første nydelser er på sin vis, hvad angår smag, på samme skala som i min barndom og ungdom. Jo vist er selve produkterne undergået en forandring undervejs i den Bent’ske ældning. I de sommerfulde børneår hed det Regnbueis (trefarvede) og i de snedækkede ungdomsår hentede jeg chokoladeboller hos H.C. Ørstedvej’ens bageri i København.
I dag er det måske italiensk is, hvilken er suveræn bedst i moderlandet, som tager vejen forbi min tunge. Og kagerne lyder vist amerikansk klingende navne og kalder fra Risskov bagernes vinduer på Nordre Strandvej.
46 års Bent liv er passeret, men selve oplevelsen af nydelsen takser jeg imidlertid som den samme, is som kager.

Det er imidlertid anderledes med det sidste emne, kvinderne. Smagsoplevelsen er her under forandring, endog varierende og ekspanderende.
I sommerhuset hvor mælkebøtterne var så høje, hed hun Sheelagh. Vi kunne trække bukserne ned skiftevis i det halvmørke legehus. De er så søde, sagde vores forældre, der intet så.
I skolegården ved kobbervandhanen hed hun Kirsten, havde fletninger og var blondine. Jeg havde købt hende en ring i legetøjsbutikken, hun ville ikke have den.
Under skolefesten i gymnasiet kyssede jeg i en port med en krølhåret sen- teenager. I et flakkende neonlys udvekslende vi tunger, omsluttede af tonerne fra DC-Army band, og Jomfru Anne band. To nummer, ét kys, så var det forbi. Pointen fra disse børne- og ungdomsår, og en god del senere år, er at pigerne var i samme årgang som jeg. Altså nærmest aldersvarende hvis de skulle have min interesse. Se det gælder ikke længere.

Naturligvis drages alle af ungdommens skønhed, vildskab og uskyld, også jeg. Det er der intet overraskende i, måske kun i styrken. Næ, det er den anden siden af ungdommen, der er livets store surprise. Nemlig at interessen også kommer til at gælde kvinder som er ældre! En smuk og attraktiv kvinde er ikke nødvendigvis en ung kvinde, eller en alderssvarende, længere. Det kan så ganske udmærket være en kvinde langt ældre end jeg.
Jeg så en sådan forleden dag, som jeg kom cyklede vinterklædt på arbejde.
Ude foran ejendomshandleren vred en skikkelse, iført afrikansk plettede rovdyrs-jakke og solbriller, sig ud af et bilmærke. Hun sprang elegant, som den gazelle hun formentlig jagtede, ind på fortovet og vraltende mod butikken. Hun må have været 60 år, og bar sin kvindelighed som tidløst design.

Den dag kom foråret i Risskov. Jeg ser frem mod sommeren og har åbnet mine sanser for kvinder mod nye årgange.

Ung eller gammel?

Ung eller gammel?

Reklamer

Om born2b

Bor i Risskov
Dette indlæg blev udgivet i Blog, Hverdagen, kærlighed, Parforhold. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s