Danser med bølger på Påskeøen/ Rapa Nui

De brækker uden ved revet. Ganske fint, og som et bølge-meter står skærene og stritter over Stillehavets overflade. Det virker totalt godt, og vi bruger alle dette øjemål til at vurdere, hvilke bølge vi vil satse på. Og de, bølgerne, kommer HELE tiden. Man venter højst 2 min, så er der afgang, hvis man vil. Og det vil jeg!

Sådan startes der

I dag har jeg surfet for tredje dag, og det er tydeligt at jeg forbedrer mig. Med afsæt i en ca. 3 meters bølge, og på et board som ligner mit Malibu hjemmefra, tager jeg dykket og suset. Ligger på maven til jeg er i horisontalt stilling, og presses indad mod den lille strand. Vips op og stå, og balance, balance, balance…. det virker! Jeg surfer og surfer! Med over 30 km i timen hen over klippebunden – som jeg noget bekymret ved befinder sig lige under. Faktisk kun 40 til 60 cm. Av, hvis man lander forkert der! Men det gor jeg ikke, sørger for at flade helt ud i faldene og tager overfladen så vidt som muligt med maveplaskere.

Balancen er afgørende i den rene sport

Indad og af sted går det, mens jeg vipper med siderne af boardet og drejer. Jeps, jeg er ved at lære det. ”Aprender”, som knægten med de brune øjne smilende forklarede mig, at vi jo alle gør. Han er ca. 11 år og ligger som en professionel totalt sikkert i vandet og med flot stil. De noget ældre og unge mennesker surfer, som havde de aldrig gået på land. Det er forrygende, så gode de er.

Jeg tror nogen af verdens bedste surfere findes på Påskeøen

Jeg surfer det længste jeg nogen siden har gjort i dag. Ca. 150 meter, og er temmelig stolt bagefter. Tager en lille pause på stranden, mens ungerne leger med mit board (lejet kr. 100 for en dag).!
Så er det nok, unger, hit med boad’et”! , siger jeg på plat-spansk, og må kæmpe lidt for det, for nu hygger de jo lige så sjovt. Men jeg får erobret det, og kastet den sidste unge på fire år af. Og så lige vende i strandkanten og ”Flyt dig lige, havskildepadde”! What!!! Jo jo, den er god nok. En kæmpe havskildpadde ligger og snøfter i vandoverfladen, mens jeg padler forbi. De fleste kender jo til dette hjemmefra, blot med krabber. I ved, man tager dem i skjoldet med fingre på den ene hånd. Det er præcist det samme her. Man tager skildpadden i skjoldet mellem sine to arme!!! Og så bliver man trukket en lille tur – hvis man er lokal pollyniser.

Sådan surfer man med skildpadde, Gittes billede

Verdens sjoveste sport?

Påskeøen er ganske enkelt et surfer paradis til havs, og tilmed en ø som er Edens have i land.
Jeg har i anledning af dagens oplevelse, taget navneforandring til: Danser med bølger.
”Go man go”, råber min gode ven, surfboard-udlejeren som selv lige er stået til havs for at prøve et standup board med paddel. Han har en lille T-shirt på, mest for solens skyld. Selv har jeg neoprendragt på denne dag, men det er slet ikke nødvendigt. Vandet er varmt, og de fleste her surfer i bar mave og bikini for tøsernes vedkommende. For i Stillehavet surfer de kvindelige polynesier, og er fuld ud så dygtige som mændene (bare smukkere).

Det er ægte moai, stenansigter og ægte surfer-dude

Når nogen spørger hvad der er så godt ved (ægte) surf, er svaret; En ren sport. Kun et board og en snor til anklen. Alt andet er natur og balance. Og balancen kommer kun ved at øve og øve. Hvor kunne jeg godt bruge min ungdoms styrke fra da jeg var 48 år. For selv om jeg nu er ude ved bølge-meter igen, så er det mærkbart at det tapper voldsomt på energien. Heldigvis er jeg her en uge endnu. Men nu kommer den næste bølge -af sted.

Billeder her: http://picasaweb.google.dk/bentborn

Reklamer

Om born2b

Bor i Risskov
Dette indlæg blev udgivet i Blog, Påskeøen, Rejser, Surf. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.