Fantastisk sæson i Risskov Surf Club

Der kommer altid en bølge til

På alle områder har der været vækst i Risskov Surf Club i denne sæson 2011. Aldrig har der været så mange dage med vind fra øst og fine betingelse for bølger. Det har givet mange chancer, for man kunne søsætte boardet og lade skummet stå om anklerne. Specielt huskes en højsommerdag hvor klapsavlerne kunne ses på afstand ude fra vandet. Jeg havde lige afsluttet et super langt surf og de nysgerrig sommergæster i badetøj som havde fulgt mig, sås klappe i hænderne.

Se video af surf her

Andre gange lå stranden mere øde hen, da solen manglede, og kun kærestepar med hunde kikkede på, mens jeg forsøget at holde boardet over bølgerne. Men skønt gråvejr har antallet af aktive på vandet været øgende sommeren igennem.
Et par havsvømmere, triatleter (og kitesurfere) kom og fortalte, at de også ville surfe. En solskins sommerdag ankrede en båd op med tre unge fyre som ellers stod på vandski. Det viste sig at være nogen af dem som ellers surfer ved Tangkrogen (og Vesterhavet). De lånte mit board, og råbte begejstret om ”Swells man” og ”Det er sgu da fedt her” til hinanden.

Peter har fundet en bølge

Sjovest har det været senest, da Peter og en af hans venner var med, og vi var hele tre i bølgerne. Det tangerede rekorden fra sidste år, hvor det samme skete en eftermiddag med et par ukendte unge fyre. Peter, som selv er en habil surfer, og har Frankrig og Hawaii’s kyster som trofæer, har nu indset at der er fine træningsmuligheder lige her uden for hoveddøren.

Selv har klubbens præsident (formand lyder lidt tyndt), været i Californien midtvejs i sommeren for at se om kysterne der kunne tilbyde noget. Det helt afgørende er, at det jeg har lært på bølgerne i Risskov med det samme kunne overføres til Huntington og Malibu Beach. Og det er netop essensen af at surfe i Risskov. Intensiv kortbanen-træning med mange ture og mange muskler i brug. Det er meget hårdt, at padle gennem bølgerne lige netop her, fordi de kommer i tættere serier end andre steder. Til gengæld får man 10 gange flere ture, og dermed lige så mange muligheder for at øve Pop-ups, drej og balance. Hvis altså lige bølgen holder kursen og ikke glider af til en af siderne. Men gør den det, så kommer der altid en bølge til.

Peter

Peter og Aarhus

Det vil endnu være mulighed i november for surf i Risskov, men derefter er vandet nok for koldt for mig. Så skal erfaringernes overføres til en af Kanarieøernes surfkyst med forhåbentlig en rejse sidst i december.

Hvis nogen ønsker at deltage i Risskov Surf Club, er det blot at komme. Drop en mail såfremt nogen ønsker, at vi mødes og surfer på samme tidspunkt.

Reklamer

Om born2b

Bor i Risskov
Dette indlæg blev udgivet i Surf, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Fantastisk sæson i Risskov Surf Club

  1. Kira siger:

    Hej, tror lige jeg tager dig på opfordringen og melder mig klar på en omgang surf i århus omegnen engang når forholdene er til det. Jeg savner simpelthen at komme i vandet, men ved ikke hvad århus har at byde på, så det kunne være rigtig fint, hvis det kunne være være lidt socialt. Smid mig en besked på 51 89 03 35 mvh Kira

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s