Kommunernes børnehaver vil bruge Egoland kø-bånd ideen

Renæschancen-posten

Renæschancen-postens artikler, debat og nyheder er pure opspind med et vist genkendelighedstræk i virkeligheden. Skulle der være lighed og genkendelse med personer og institutioner kan det godt være med vilje.
Nedenstående er helt på linje med Renæschancen-postens ovenstående deklaration.

Kommunernes børnehaver vil bruge Egolands kø-bånd ideendav

En kendt dansk forlystelsespark, som er anonymiseret i denne artikel, Egoland, er blevet kendt for en ny filosofi, som er banebrydende indenfor oplevelsesindustrien. Kø-bånd.
Det går ud på, at parken har indført forskellige former for betaling med ulige adgangstid til forlystelserne. Der er lige nu på fire niveauer til kortere kø. Det dyreste og hurtigste adgangs-kø-forkorter koster kr. 600-

Det helt store argument for denne indførelse er; at dette i forvejen er noget der eksisterer alle steder i alle samfund. Og at der er god økonomi i det.
Dermed er selve ideen om, at der findes et særligt sted i livet, kaldet barndom væk – sjovt nok i netop dette Egoland, som indtil videre har bygget deres eksistens og forretning på barndommens land. Nu er barndommen væltet som et babelstårn bygget i materialer som er stablet sammen og let kan skilles af og falde.

Og med dette argument har ideen fået indtog i kommunernes trængte økonomi.
Her i kommunen Holdslør, hvor borgmesteren her bliver interviewet af Renæschancen-postens reporter, om de nye gradueringer:

Borgmesteren:
– Argumenterne for kø-bånd, og båse fra parken, passer så fint på den økonomiske udvikling i vores kommune. Så vi har ganske enkelt videreført denne tanke, og gjort den til en politik helt i tråd med vores fundament om, at Borgeren skal være i centrum. Også vækstbegrebet passer perfekt, idet de små mennesker, man tidligere kaldte børn, jo af størrelse er mindre end de højre mennesker. Så de skal naturligvis vækste, mens vi tilpasser dem til livets vilkår i de moderne tider. Derfor har vi nu på forsøgsbasis indført systemet i børnehaverne i kommunen.
Børnene har her fået tre bånd at vælge imellem, og deraf vil de blive pædagogisk betjent.

Er der ikke nogen, der med kø-båndne, er mere i centrum end andre?

–  Nej, de har alle bånd og på den vis lige vigtige. Det er så tilmed denne vigtige overførelse fra det virkelig samfund, som nu slår gennem helt ind i de mindre menneskers liv. Det vil skabe gode borgere, som vil være klar til det moderne voksenliv allerede i de unge år.
Vi har indkøbt et computerprogram til kr. 25.000.000 – for at sikre at vi kommer godt fra start.

Sagde De ikke, at det var på forsøgt basis?

–  Ja, og derfor skal vi sikre os, med den gode plat-form som start.

Er det så rigtigt forstået, at personalet skal tage sig først, af de børn som græder med blå bånd på, inden de tager dem med gule?

–  Ja, det er helt korrekt.

Hvad nu hvis alle forældre køber blå bånd til deres børn, og således skal betjenes først? Så er der jo ingen til at vente?

– Nej, Det er sandt. Men det er naturligvis noget, som vi også har tænkt over. Og derfor vil man i den situation kunne opgraderer sine kø-rettigheder til lilla bånd. Men, det er endnu alt for tidligt, at se dette som et problem, og som jeg lige har fortalt, har vi jo allerede løst det.

Nogle vil måske anførere, at børn bør vokse op i et miljø, hvor der i højre grad er fokus på samarbejde og socialitet samt oplevelsen af fællesskab. Endda med lige rettigheder for alle. Er det ikke kommunens pædagogiske grundlag?

– Jeg forstår ikke spørgsmålet…?

Er der ikke god økonomi i at alle børn får oplevelsen af at være lige betydningsfulde?

– Nåh, nu forstår jeg. Nej, det er jo en gammeldags opfattelse som er helt ude af trit med det moderne menneske. Det kan vi jo nu se fra oplevelsesindustrien. Et lille menneske vil hellere opleve, at være mere værd end andre. Altså mere betydningsfuld.
Og det er jo vores nye pædagogiske motto her i kommunen – som vi har hentet inspiration i fra de mindre menneskers eget land – nemlig sangen: ”Der bor en bager”. Det lyder jo således (synger): ”Har du penge kan du få, har du ingen så må du ….”

Der er måske nogle psykologer og forskere der vil mene, at der iboende i et menneske er en retfærdigheds-sans og at denne kan blive krænget ved turbåndene. Og at dette til alle tider har givet grobund for oprør og ballade. Har I tænkt på det?

– Hmm. Der er endnu aldrig blevet bevist, at der findes en sådan sans. Sagde du retfærdigheds-sans? Vi har ikke kunne finde den i det exelark for Iteriar som vores program hedder. Men jeg kan da godt se efter…..

Der er måske så nogle forældre der ikke vil være med til det?

– Ja, men det har vi taget højde for i programmet. De får de hvide bånd. Alle har jo ret til ikke at ville være med – det er jo derfor det hedder et samfund.

 

Om born2b

Bor i Risskov
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.