Skrivemaskinernes eventyrs klang

dav

De vidner om store ord og tankers vider, endskønt de skrivemaskiner ikke længere klaprer. For fingrene som skrev har forladt denne verden for andre eventyr og rejser.
De skrivemaskiner tilhørte mine helte, Troels Kløvedal, Knud Rasmussen og Ernest Hemingway. Legender som skrev historie(r) fra det liv som levedes, der hvor stormenes vinde hyler og geværernes skud knalder i fjelde og på savanner.

Jeg har besøgt dem – ofte – deres ord i bøger, podcast, film og foredrag. Og på museer, hvor beskueren kan opleve og genopleve eventyrenes effekter i deres rummelige dagligstuer eller den snævre skibskahyt.
Det har forandret min verden, deres ord, deres liv. Jeg sejler med på oceanet og synger med hvalerne, skønt det er fra færgen Hundested – Rørvig. Jeg rejser med hundeslæder over indlandsisen og smælder med en pisk, mens jeg klapper en puddelhund i snor i Risskov. Jeg skyder gazeller på savannen, i zoologisk have med mit kamera, og lader klikket fra udløseren ekkorerer, så løverne brøler til svar.
Uden eventyrernes historier ville min verden være steril. En sten en sten, en lyd en lyd og en til en ensomen.

De skrivemaskiner står som vidner om en mission, der ville lade folk forstå, hvorledes man skal opleve verden. Det er bevægende, så man bevæges. Og se nu der; Skrivemaskinernes tastearmene springer atter frem, og i slagfast takt skrives der så det klapre: ”Drag ud i verden som de modige og udlængselsfulde. Lad livet favntage dig ad blæstens støvede veje og frådens skumsprøjtende havbølger”.
Kom Troels, kom Knud, kom Ernest. Vi står ud, reber topsejlene, knalder med hundepisken og lader geværet!
Klap klap, klap klap…  klap

 

Om born2b

Bor i Risskov
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.