Virkelighedens helte, er de på vej til at uddø?

Skrevet 11. Januar, 2008

Tenzing Norgay og Sir edmund Hillary, de første på Mount Everest

Bidende kulde og tynd luft. Året er 1953 den 29. maj og Sir Edmund Hillary og sherpaen Tenzing Norgay, når toppen af verden, Mount Everest. Dermed står de printet i mange menneskers hukommelse som dem, der var de første. Måske helt på linje med Neil Armstrong, den første mand på månen.

I går satte Hillary sit sidste støvle-aftryk i den jordiske sne, og efterlader sig et 88 årelangt livsspor- Hillary’s efterlader en livshistorie som vidner om eventyr og foretagsomhed, og som netop gør ham til – en helt. Ikke kun fordi Hillary var den første, sammen med Tenzing, som stod på Mount Everest, men også fordi han evnede at leve sit liv, efter sine drømme og visioner. Hillary deltog i andre bjergbestigninger i Himalaya og krydsede Antarktis. Og brugte også tid og kræfter på at medvirke til at Nepals børn kunne komme i skole ved forskellige projekter.
Et menneske der på forbilledlig vis fremstår som et eksempel på,, hvordan et menneske med livs- og eventyrlyst lever. En helt i mine øjne. Men gælder det også yngre generationer syn på hvem og hvad der skaber en helt? Eller er deres liv fyldt med figurer fra fiktionen verden, fra tv-serier og film? Som Batman og Spiderman?

Reklamer

Om born2b

Bor i Risskov
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen, Politik, Rejser. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s